How to get here

Rīgā norisināsies Kontinentālā kausa izcīņa hokejā

Back
Rīgā norisināsies Kontinentālā kausa izcīņa hokejā
Rīgā norisināsies Kontinentālā kausa izcīņa hokejā

Oktobra trešās nedēļas izskaņā Rīgā, Kurbads ledus hallē norisināsies Starptautiskās hokeja federācijas organizētā Kontinentālā kausa otrais posms, kurā piedalīsies Latvijas čempioni hokeja klubs "Kurbads", kā arī Ukrainas un Igaunijas čempionvienības, un Polijas vicečempioni.

Viena riņķa izspēlē komandas noskaidros uzvarētāju, kas mēnesi vēlāk pievienosies citām vadošajām Eiropas vienībām jau nākamajā kārtā. "Kontinentālais kauss mums ir ļoti svarīgs turnīrs, kam gatavojamies jau no sezonas sākuma. Esam gatavi parādīt savu labāko sniegumu un iegūt ceļazīmi uz nākamo kārtu," par HK "Kurbads" mērķiem stāsta komandas galvenais treneris Aleksandrs Macijevskis. "Jau pirmajā dienā tiekamies ar Polijas komandu "GKS Tychy", kas ir augsta līmeņa pretinieks. Polijas čempionāts pēdējos gados ir strauji attīstījies, tāpēc šo komandu uzskatām par saviem galvenajiem sāncenšiem turnīrā."

Pirmajā dienā, 20. oktobrī, plkst. 15.30 nūjas krustos Ukrainas HC "Donbass" un Igaunijas "Narva PSK", bet 19.30 mājinieki HK "Kurbads" tiksies ar Polijas "GKS Tychy". Ieejas biļetes uz visām spēļu dienām nopērkamas vietnē bezrindas.lv. Iepriekšpārdošanā biļešu cenas ir 4 un 6 EUR.

Kontinentālā kausa izcīņai šī jau ir 21. sezona. IIHF rīkotajās sacensībās sacenšas klubi no dažādām Eiropas līgām, turnīra uzvarētājs iegūst ceļazīmi nākamgad piedalīties hokeja Čempionu līgā.

Kontinentālā kausa turnīrs Latvijā pēdējoreiz norisinājās 2009. gadā Liepājā, kad tolaik Baltkrievijas čempionātā spēlējošais Liepājas "Metalurgs" nespēja izkļūt no grupas. 2007. gadā "Arēnā Rīga" notiekošajā turnīra finālā "Rīga 2000" izcīnīja sudraba medaļas. Latvijas čempionvienību pēdējā laikā pastiprinājuši vairāki zināmi Latvijas hokejisti - Jēkabs Rēdlihs un Jānis Sprukts, bet kā vārtsargu treneris piesaistīts Artūrs Irbe. HK "Kurbads" pērn pirmo reizi izcīnīja Latvijas čempionāta zelta medaļas, finālsērijā atspēlējoties "Mogo" komandai no rezultāta 0-3 . Kontinentālā kausa turnīra sekmīgu norisi atbalsta SIA Kurbads un KO, DBC autocentrs, Apotheka, Virši-A, Synottip, Autokada, Valvoline, Lavazza, Inchcape Motors, Labietis, Artesium, Rags, Agni, Ikšķiles novada pašvaldība, Baltic trade, Radio SWH, Latvijas Hokeja federācija, Sportacentrs.