How to get here

Eiropas Sporta nedēļas pasākums

Back
Eiropas Sporta nedēļas pasākums
Eiropas Sporta nedēļas pasākums

Piektdien, 27. septembrī, Kurbads ledus hallē tika aizvadīta publiskā slidotava, kas pulcēja cilvēkus no dažādām vecuma grupām, lai kopīgi izbaudītu slidošanas priekus. Šis pasākums tika organizēts ar mērķi veicināt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, aicinot gan pieredzējušus slidotājus, gan tos, kuri uz slidām kāpj retāk, piedalīties šajā aizraujošajā aktivitātē.

 

Slidotava bija atvērta visiem interesentiem – gan lieliem, gan maziem. Daži dalībnieki jutās droši un pārliecinoši, jo slidošana viņiem ir regulāra nodarbe, bet citiem šī bija retāka, taču tikpat gaidīta un patīkama iespēja atkal uzvilkt slidas. Atmosfēra hallē bija draudzīga un pozitīva, jo dalībnieki viens otru atbalstīja un motivēja, neatkarīgi no slidošanas prasmēm.

 

Pasākuma laikā, treneris Ričards Anotons, ar pieredzi sportā un jauniešu trenēšanā, dalījās savos novērojumos un viedoklī par sporta nozīmīgumu mūsdienu sabiedrībā. Viņš uzsvēra, cik svarīgi ir, lai jaunieši 21. gadsimtā iesaistītos sportiskās aktivitātēs. Viņš norādīja, ka mūsdienu tehnoloģiju un mobilās ierīces aizņem būtisku daļu mūsu ikdienā, bieži radot ilūziju par aktīvu dzīvesveidu, taču patiesībā tas var novest pie mazkustīga dzīvesveida. Viņš atgādināja, ka sacenšanās virtuālajā pasaulē, izmantojot telefonus vai datorus, nekādā veidā neaizstāj fizisko aktivitāti, kas ir svarīga gan jauniešu fiziskajai veselībai, gan garīgajai labsajūtai. Regulāras sporta nodarbes, piemēram, slidošana, ne tikai uzlabo fizisko izturību, bet arī palīdz veidot disciplīnu, pašapziņu un komandas garu.

 

Pasākums Kurbads ledus hallē bija ne tikai lielisks brīvā laika pavadīšanas veids, bet arī atgādinājums par nepieciešamību izkustēties un atslēgties no tehnoloģijām, lai pievērstos īstām, fiziskām aktivitātēm, kas veicina veselīgu un līdzsvarotu dzīvesveidu.