How to get here

Aizvadīta piektā Harija Vītoliņa hokeja nometne

Back
Aizvadīta piektā Harija Vītoliņa hokeja nometne
Aizvadīta piektā Harija Vītoliņa hokeja nometne

Pagājušajā nedēļā Kurbads ledus hallē norisinājās piektā Harija Vītoliņa hokeja nometne jauniešiem vecumā no 12 līdz 15 gadiem. Nometne, kas ilga no 1. līdz 6. jūlijam, sniedza Latvijas un citu valstu jaunajiem hokejistiem unikālu iespēju attīstīt savas prasmes un mācīties no pieredzējušiem treneriem un profesionāļiem. 

 

Latvijas vīriešu valstsvienības galvenā trenera Harija Vītoliņa vadībā katru dienu uz ledus darbojās arī viņa kolēģi no Šveices – Mičs Rīsens un Kristians Rūegs. Mičs Rīsens, bijušais NHL spēlētājs un savulaik Šveices Augstākās līgas labākais vārtu guvējs, apmācīja metienu tehniku un daudzveidību. Kristians Rūegs, augsta līmeņa hokeja treneris, fokusējās uz slidošanas tehnikas vingrinājumiem. Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis dalījās savās zināšanās un pieredzē, palīdzot pilnveidot specifiskas prasmes vārtu sargāšanā. Minētajam treneru kolektīvam asistēja hokeja skolas Kurbads treneri - Ričards Antons un Denijs Romanovskis, kā arī fizioterapeits Roberts Jekimovs. 

 

Harijs Vītoliņš pēc nometnes noslēguma pasākuma sacīja: “Nometnē paveicām lielisku darbu, kopā ar kolēģiem vēršot uzmanību uz jauno hokejistu tehnisko izpildījumu un niansēm dažādās spēles situācijās. Esam ļoti gandarīti par hokeja nometnes dalībnieku attieksmi un izpildījumu – bija bauda strādāt. Katru dienu redzējām, kā jaunieši progresē un apgūst vērtīgas prasmes, kuras viņiem palīdzēs spert nākamos soļus profesionālu hokejistu karjeras attīstībā.” 

 

Nometnes programmā bija iekļauti intensīvi treniņi Kurbads ledus hallē, kā arī teorētiskās nodarbības un individuālas konsultācijas ar treneriem. Dalībniekiem bija iespēja strādāt ne tikai pie savām tehniskajām prasmēm, bet arī pie fiziskās sagatavotības, un piedalīties izglītojošās lekcijās par sportistiem piemērotiem iesildīšanās un atsildīšanās principiem, sabalansētu uzturu un atpūtas režīmu.

 

Nometnes noslēgumā treneru žūrijas izraudzīti audzēkņi tika apbalvoti ar vērtīgām balvām, tajā skaitā ar Latvijas hokeja izlases spēlētāju Teodora Bļugera, Kārļa Čukstes un Kristera Gudļevska parakstītām hokeja nūjām. 

 

Par Harija Vītoliņa hokeja nometni: Kurbads ledus hallē organizētā Harija Vītoliņa hokeja nometne ir ikgadējs notikums, kas pulcē jaunos hokejistus gan no Latvijas, gan ārzemēm, lai attīstītu viņu prasmes un veicinātu hokeja popularitāti. Nometni vada Harijs Vītoliņš, viens no vadošajiem Latvijas hokeja treneriem ar plašu pieredzi gan spēlētāja, gan trenera lomā. Nometni atbalsta: Automašīnu transportēšanas un loģistikas uzņēmums Kurbads, Kurbads ledus halle, SIA “Skrīveru saldumi”, Veho, SIA, Venden, SIA un “Škoda Latvija/Auto 100 Latvia”, ĀKF.